vb_1_web
24. un 25. augusts
ELEKTRUM 34. LATVIJAS RITEŅBRAUCĒJU VIENĪBAS BRAUCIENS

Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens

24. augusts – Bērnu Vienības brauciens

25. augusts – Elektrum 34. Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciens

Atjaunotais Vienības brauciens startēja 1995. gadā un šobrīd, tāpat kā pirmssākumos- 20.gs. 30. gados, ir apmeklētākais, lielākais, tradīcijām bagātākais velo notikums Latvijā. Sacensību mērķis daudzu gadu garumā ir nemainīgs – sekmēt tautas kopības sajūtu un veselīgu dzīvesveidu. Katru gadu Vienības braucienā pulcējas vairāki tūkstoši riteņbraucēju gan no Latvijas, gan kaimiņvalstīm, to skaitā arī Latvijas un pasaules riteņbraukšanas zvaigznes – M. Kavendišs, J. Kirsipu, R. Aldags, B. Holms, R. Vainšteins, G. Smukulis, T. Skujiņš, E. Liepiņš, K. Neilands, padarot šo pasākumu īpaši nozīmīgu un vienojošu.

2015. gadā tika saņemta Gada balva sportā nominācijā “Gada notikums Tautas sportā”

Laikam ejot, kopā esam Vienības braucienu padarījuši par pieejamu un aizraujošu pasākumu ikvienam velo braucējam – dalībnieki uz starta dodas 4 dažādās distancēs- Sporta šosejas brauciens (~100 km), MTB brauciens (~48 km), Izklaides brauciens(~30 km), Tautas brauciens (~40 km), kā arī kopš 2022. gada Vienības brauciena programmā iekļauta Bērnu Vienības brauciena diena!

Vienības brauciens ir kā Dziesmu svētki – TIKAI MAZLIET ĀTRĀK! Tiekamies Siguldā 24. un 25. augustā.

DISTANCES

SPORTA BRAUCIENS
133 km

Paredzēts rūdītiem, licencētiem riteņbraucējiem, kas veic regulārus treniņus un spēj braukt grupā, kas brauc virs 35 kilometriem stundā. Nepieciešama iepriekšējā pieredze sacensībās un regulāri treniņi.

KALNU DIVRITEŅU BRAUCIENS
48 km

Vērienīgākais no visiem braucieniem. Piemērots kā ikdienas braucējiem, gan amatieriem, kuri vēlas sacensties ar draugiem, kolēģiem vai citiem domubiedriem. Nav nepieciešama sacensību pieredze, bet vēlami vairāki izbraucieni pirms šīs distances pieveikšanas.

TAUTAS BRAUCIENS
36 km

Lieliski piemērots ģimenēm, darba kolektīviem un riteņbraukšanas iesācējiem. Distance izveidota vienā aplī, kas ir tāds pats kā Tautas un sporta braucienu distancēs. Nav nepieciešama iepriekšēja sagatavotība vai pieredze sacensībās.

RETRO VELO

29 km

Krāšņākais un nesteidzīgākais no braucieniem. Skaisti tērpi, eleganti velosipēdi komplektā ar gardām uzkodām un senatnīgu gaisotni. Tas raksturo Retro Velo distanci. Šajā braucienā netiek noteikti ātrākie, bet gan krāšņākie braukt gribētāji.

BĒRNU VIENĪBAS BRAUCIENS

2.septembris

Pirmo reizi Vienības braucienā iekļauta bērnu distance, kas norisināsies dienu pirms lielajiem braucieniem. Lieliska un azarta pilna atmosfēra, kas ļaus jau no bērnu dienām būt daļai no Vienības brauciena.

RETRO VELO

47 km

Krāšņākais un nesteidzīgākais no braucieniem. Skaisti tērpi, eleganti velosipēdi komplektā ar gardām uzkodām un senatnīgu gaisotni. Tas raksturo Retro Velo distanci. Šajā braucienā netiek noteikti ātrākie, bet gan krāšņākie braukt gribētāji.

MŪS ATBALSTA

NOLIKUMS UN PROGRAMMA

APDROŠINĀŠANA 2024
NOTEIKUMI
CENA
NOLIKUMS 2024 projekts
Skatīt
PROGRAMMA 2023.
Skatīt
Bērnu Vienības brauciena PROGRAMMA 2023.
Skatīt
Lejuplādēt

EXPO

Ziņas